Το Χρονικό του Ευλογημένου Λιθαριού

Σπουκ: συνήθως σημαίνει «φάντασμα» ή «τρομάρα», αλλά σε αυτό το βιβλίο είναι κάποιος που κυνηγάει το κακό και το δεσμεύει, έτσι ώστε οι απλοί άνθρωποι να μπορούν να ζουν ειρηνικά.

 

Μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή ενός σπουκ; Είναι μια μοναχική και τρομακτική δουλειά, ενώ μόνο όποιος είναι έβδομος γιος έβδομου γιου μπορεί να γίνει σπουκ. Συνήθως ταξιδεύει μαζί με τον μαθητευόμενό του σε ολόκληρη την Κομητεία, αναλαμβάνοντας να φέρει εις πέρας τρομακτικές αποστολές ενάντια σε φαντάσματα, στοιχειά και μάγισσες.

Για να νικήσει ένας σπουκ τα πλάσματα του Σκότους, πέρα από τις μοναδικές ιδιότητες που διαθέτει ως Έβδομος Γιος, χρειάζεται όπλα και γνώσεις. Έτσι, εκτός ρινίσματα σιδήρου (ανακατεμένα με αλάτι, φυσικά), έχει πάντα μαζί του μια ασημένια αλυσίδα, αφού το ασήμι είναι όπλο κατά των σκοτεινών δυνάμεων. Με αυτή μπορεί να δέσει και να ακινητοποιήσει τα περισσότερους δαιμονικούς εχθρούς του, αλλά και να τη χρησιμοποιήσει ως όργανο επίθεσης. Επίσης, κάθε σπουκ δεν αποχωρίζεται ποτέ ένα ραβδί από ξύλο οξιάς, ένα υλικό που ως γνωστόν απεχθάνονται τα γεννήματα του κακού.
Τα παραπάνω, ωστόσο, δεν αρκούν από μόνα τους για να σταματήσουν έμπειρες μάγισσες και επικίνδυνα στοιχειά· ένας σπουκ, προκειμένου να τα καταφέρει, πρέπει πάνω απ’ όλα να βασιστεί στις γνώσεις του και στην εκπαίδευση του…