True Blood

Βλέποντας κανείς το πρόσχαρο χαμόγελο της Charlaine Harris, εύκολα θα μπορούσε να συμπεράνει πως πρόκειται για μια καλοζωισμένη μεσήλικη, που όλη μέρα φτιάχνει λεμονάδες και μηλόπιτες.

Κι όμως, αυτή η κυρία μάς έμαθε τι σημαίνει «έρωτας με την πρώτη δαγκω-ματιά» μέσα από την best-seller σειρά βιβλίων της με πρωταγωνίστρια τη Σούκι Στακχάουζ. Η Σούκι, μια σερβιτόρα στο Μπον Ταν της Λουιζιάνας, με το κουσούρι –ή μήπως χάρισμα;– της τηλεπάθειας, ερωτεύεται κεραυνοβόλα έναν καινούργιο πελάτη, τον Μπιλ. Τι πιο ρομαντικό από αυτό; θα αναρωτηθείτε. Και η απάντηση είναι Να ερωτευόταν κεραυνοβόλα κάποιον που δεν είναι βαμπίρ.

Γιατί η Σούκι θα ενδώσει μεν σε αυτό το πάθος, αλλά η ζωή της θα πάρει εντελώς διαφορετική τροπή – και όχι πάντα προς το καλύτερο. Πλάσματα από έναν κόσμο που δεν γνώριζε καν ότι υπήρχε γίνονται φίλοι της αλλά και εχθροί της, με όλα τα παρελκόμενα: συνωμοσίες, δολοφονίες και (φυσικά!) σεξ, σε μια σειρά βιβλίων που έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες και έχουν μεταφερθεί με τεράστια επιτυχία στην τηλεόραση από την HBO με τον τίτλο True Blood.